Os de 1º da Eso puxéronse a elaborar menús mois especiais, alentados pola lectura do xenial Gianni Rodari; os resultados foron bastante máis que especiais, ata o punto que empezaron a saír propostas
máis ben espaciais e galácticas, demostrando unha vez máis que a linguaxe non ten fonteiras cando vai guiada pola imaxinación sen límites. Deixamos aquí constancia cuns cantos exemplos prácticos:
MENÚ 1
Restaurante: OS PRATOS SUCIOS DE CHARLI
ENTRANTES:
Aceitunas ou olivas en tinta de boli
Lapis de cores en borra de choco
Plásticosa variados con unllas en esmalte
Cartón á francesa
1º PRATO
Escarpíns á feira
Asfalto recén pintado
Ovos recheos de esterco
2ºPRATO
Neumático á prancha con ensalada de parafusos
Móbil rebozado
Espello con patacas
BEBIDAS
Aceite centrifugado
Suor atrasada
Coca-loca
Boa de froitas do país
POSTRES
Pasta de dentes de morango ou menta
Desaugues azucrados
MENÚ 2
Restaurante: RESTAURANTE RÚSTICO ESPACIAL
1º PRATO
Ensalada de sementes de cabaciña con vinagre de mercurio
Torradas de pan galáctico con chourizo de porco voador
Sopa de po de aspiradora e pescada
2ºPRATO
Fideos estelares con salsa de sabor a pés
Puré de area de praia con repolo e bólas de escarpíns cocidos
Lasaña de quiñelas caducadas e cinsas acompañada de legumes cósmicos
POSTRES
Torta de núcleo de cometa
Flan de cartón e amorodos con auga de mar lunar
Xeado de atún de Saturno, sandía triangular e auga de chuvia con espigas de madeira
MENÚ 3
Restaurante: BASCAS ESPACIAIS
ENTRANTES
Patatas pasadas de rosca, sazonadas con unllas de pés de alieníxena
Sopa de acetona e lapos
Ollos estrábicos de troita de Neptuno
PRATO SEGUINTE
Solombo de rata de sumidoiro
Cocido espacial: Orella de can de Saturno, garavanzos sen remollo de Marte e brécol de Venus con patacas en formas de meteorito
Reloxo frixido con baba de caracol de farmacia
POSTRES
Torta de satélite con forma de media lúa
Natiñas con dedos mainiños de pé esquerdo
MENÚ 5
ENTRANTES
Croquetas cubertas de botóns caídos
Omeleta de reloxos suízos
Empanadillas de mosquitos no seu sangue
POTAXE: Potaxe de algodón con plumas de edredón
1º PRATO: Salmón cuberto de unllas con cortinas frixidas
Bragas usadas con salsa de tomate tipo puaf!
2º PRATO: Solas de zapato vagabundo con colares á romana
Dentes cariados incluído crebanoces
BEBIDAS: Cóctel de colonias con pingas de chuvia
POSTRE: Pastel de pelos con caspa
1 comentario:
Ben, isto estase poñendo moi substancioso. Seguiremos verquendo menús a medida que vaian aparecendo. Agardemos que a todo o mundo lle entren ganas de facer receitas desta nouvelle cuisine literaria. Ben feito, nenos!
Publicar un comentario